Visst är det smidigt med mat som resulterar i flera middagar? Speciellt när det dessutom blir olika middagar! 

Gjorde hel höna i lergryta häromdagen. Lade den i en brine kvällen innan. Brine är kortfattat en salt/socker-lösning man marinerar kött med. Jag smaksatte dessutom med lite lök, lagerblad och hela kryddpepparkorn.


Sedan körde jag den i lergrytan tillsammans med lök, morötter och rödbetor. Detta serverades sedan med lite diverse såser vi hade hemma och lite gräddfil om man så ville. 


Måste säga att jag blev positivt överraskad av att min brine faktiskt satte en hel del smak på köttet! Ska absolut testa det fler gånger. Med olika sorters kött och olika sorters smaksättning.

Det som sedan blev över av kycklingen har jag idag kokat och pillat sönder. Använde avkoket till buljong. Rev ner lite rotfrukter (morötter, palsternacka och rotselleri) och gjorde en god kycklingsoppa med curry.



Blev dessutom två "sopp-kit" med kyckling+rotfrukter som hamnade i frysen för två kommande soppor. :D
Bara att tillsätta lök och buljong och vad man nu vill ha för annan smaksättning. Nicklas har nog uppskattat lite selleri och jag funderar på persilja.
Så totalt fyra middagar som alla kan vara olika på en stackars höna, inte illa va?

husmanskost, lergryta,

Kommentera

Publiceras ej